CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 17, 2009

kembali....

huhu...da bekurun aku tak bukak n tak tengok blog ni....
emmm
sem baru da bemule...
aku ngah semangat gile ni,,,
tapi ngan meeting nye sume wat aku jadi bosan,
coz actually aku bukan jenis cam2...
emmm
aku pon tatau cmane aku boleh terjebak
tapi ok kot
dari aku duk berhibernasi je kat bilik...
emmm
sem ni aku amik 21.5 kredit.agak berat gak la...tp takpe akan kuteruskan pjuangan ni,,
sehingga ke nafas yang terakhir.huhuhu,ayatttt....
wassalam..

Tuesday, June 23, 2009

yey...exam aku da habissss...aku leh balik jumpe adinda ....

hari ni last paper aku...tapi kene kmas brg2 sume...adoi...da kotak sume xde...mane aku nak taruk barang aku....adoi....xkan nak bungkus2 dalam simut then p campak dalam stor....ahahahahah...xsabar nak balik 'berembas' ngan adik aku....hahahaha....bes gile kot....hahahaha....k la....aku hepi sangat nih sampai tatau nak cakap pe...huhuhuhuhuh...

Thursday, June 11, 2009

congkak lagi~~~

atas pmintaan,aku upload lagi la gambar nih....untuk korang tengok...banyak lagi gambar...xtdaye nak ltak sume...aku ada je gambar ni..nak leh la amik nanti....






hhuhuh....best sangat time ni...sumenye hepi2....yang xleh blah siap pakse2 kot orang tangkap gambar die ...kahkah...layan...hahahahahah




ini cam besela aku n has....hehehhe




aku xingat r nape sua aku basah separuh time ni....huhu


air terjun congkak~~~EMAS

ni la antare gambar yang sempat "ditangkap kat air terjun...aku memule tanak mandi pon...pas2 tergode tgk dak laki mandi dengan bes gile nye...aku pon mandila same walaopon bape orang je mentor pompuan yang mandi.....ape aku kisah...janji ENJOY!!!!













sonoknye paan.......


wah...sojuknyo ayor....






Tuesday, June 9, 2009

tag lagi..n lagi skali shuk yg jawab..adei..

tagged by:has..

5 brand that you like the most

= adidas

= pilot

= alba

= compaq

= milo(so sorry 2 say..its nestle..arghh..)

5 brand that you dislike the most
= coffe break..hahahaha..

= made in _ _ _ _ _ things

= made in _ _ _ _ _ _ _ _ things

= McD

= Mangga

5 countries that you want to go the most

= mekah&madinah

= turkey

= europe

= UK

= korea

5 countries that you do not want to go the most
= israel

= israel

= israel

= israel

= israel

5 item that you like the most
= Quran

= asfour crystal

= watch

= digital camera

= ticket flight..hahahaha..(dr darjah 6 asekk mintak ni je)


5 item that you dislike the most
= cigarette
= pencuriiiiiiii(ni ltk kat item sudeyh)..kalo org mesti reti piker mencuri tu dosa..ces..

= bekas comel

= pen sng pecah dakwat

= kasut keras


5 people that you love the most
= Nabiyyin

= ma

= abah

= ipe

= kakedu


5 people that you hate the most
x bek benci org..Tuhan marah..tp ada;

= yahudi(qaum yg belot shj)

= yahudi(qaum yg belot shj)

= yahudi(qaum yg belot shj)

= yahudi(qaum yg belot shj)

= yahudi(qaum yg belot shj)

5 color that you like the most?
= blue

= pink

= yellow

= green

= grey


5 color that you dislike the most?
= orange

= brown

= soldier green

= striking pink

= klabu _ _ _ _ dog



5 things that you dream the most(dream mimpi@impian ni??sy jwb impian la ye)

= grad 2012

= kawen tyme blaja..hahahahah..
= g mekah ngan famili 2012

= Quran

= dpt ank tyme blaja..hahahaha lagi skali..

Btw,aminnnnnn...


5 things that you not dream at all
= markah lowest dlm batch

= ttinggal flight

= kawen lambat

= repeat year

= fail xm

5 of your positive character

= cpt bkawan

= x suka kwn dgn l_l_ _ _

= tidak berdendam

= suka sengeh

= cool

5 of your negative character
= byk cakap

= over confident

= x mampu membela diri bila MALAS menyerang

= slamba

= cakap kuat(adeii the most thing that I regret ever)

5 moments that you miss the most
= balik rumah

= cuti lps spm

= blaja drive keta

= intec uitm

= khatam Quran qiraati Al-hidayah

5 moments that you do not want to remember at all
= dosa lalu

= plkn

= zaman gatal

= hasil kerja khb dicuri kawan sdr

= org yg dikagumi slama hidup buat sesuatu yg x penah dibayang

5 positive characters of your best buddies
= bila bersamanya ingat TUHAN

= tidak suka mengumpat

= supportive

= give & take

= determine

5 negative characters of your best buddies
= kwn sy bek2 blaka..hoho..(sila kembang)


5 things that you happy to do the most (of your entire life)

= kawen(sapa x nk kawen??)

= grad 2012 dgn jayanya

= balik rumah

= g mekah dgn famili

= ngaji

5 things that you regret the most
= malas belajar

= men game

= makan walaupun dah kenyang

= tidur banyak

= ni ha..tgh buat..ngadap laptop dlm tmph masa yg lama..


Single question
>>simple answer;)<<

Favorite animal?
= bird

Favorite actor?

= f _ _ _ _ _

Favorite actres?
= maya karin

Favorite things that you do when you are alone?
= tido..hahah..

Favorite website?
= syazanichannel@youtube(aii kembang la syazani ni)

Favorite moment?
= fly,31st august 2008..

Favorite vegetable?
= rebung blake rumah

Favorite movie?
= yuk..mengejar pelangiiii!!!

award dr has..


ni award dr has..tp copy dulu tagnya jawab pasni hehe..pasal kakedu kata dia bz ngan mesorat n asymen..hohoh..nk han
gin,hanginlah pd beliau..


has,kakedu ni liat nk jwb tag..dia suh sy..x pa ka??

ok skrg shukriah yg jawab,on behalf shakirah..


Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan:

= doa ma abah

= alba watch

= Nissan car

= Disneyland ticket

= digital camera

Alasan terhadap pilihan tersebut:

= makbul doa ma abah ni

= jam dah pecah

= barula perghh

= ni ngidam masa mula2 tau pkataan disneyland lagi

= g jln tmpt org sekali seumur hidup je..jd alang2 nak snap gamba kasik puas hati punya..


Senaraikan 5 impresi terhadap orang yang diminati:

= agamanya

= ilmunya

= keturunannya

= keindahan wajahnya

= kelapangan dadanya menerima kelemahan diriku ini


Senaraikan 5 perkara hebat yang pernah dilakukan:

= nursing the puyuh

= mengalihkan pasu besar lps buka plaster of paris tangan patah

= mengembala biri2..2 ekor jek..haha..

= bela itik abah

= tanam pokok yg bbuah dgn jayanya

(kakedu,sila akui..har3)

Senaraikan 5 ciptaan yang paling disukai:

= parents

= snow

= rainbow

= lecturer

= air mutlaq


5 perkara yang dibenci:

= g klas awal..hoho..

= ttinggal student ID tyme xm

= ttinggal subuh

= x d bas tyme lwt nk g klas

= SEVERE MALASNESS!!

Letak kan gambar profile anda




Terangkan apa maksud gambar itu?

= ni gamba kakedu..ntah dia apa maksudnya..

Kenapa pilih or letak gambar itu?

= tanyalah kakedu..


shuk89

alhamdulillah..akhirnya..

lpas xm marin,punya la smangat tunggu dr dkt dean department utk nk mintak x nk xm n nk amek make up xm tyme summer sem..skali..tut2(bunyi msg)
"shuk,sorry bdk2 arab tu x jadi nk jumpa dr,so dr dah balik rumah"

aih..cess betol..tbakar segala organ dalaman ni..panas2..lg panas drpd summer yg me necrosiskn frontal lobe n lobe2 yg ada..xp2 rilex sudeyh..

argh..dah nekad dah ni nk kensel tiket gulf n jua tiket emirates..


punyala simpan tiket ni dah dua bulan suka suki ja kena kensel..huk3..

huaa..nak nek flight kaler gold ni..patutla ticket mahal,flight pon lawa..isk3

n yg spesel,stewardess dia pakai tudung hoho..ntah bila mesia nk suh stewardess pakai tudung..(tudung ke ni??)

dtgla seorang kawan utusan Allah ni;"kalo saya,sy sanggup byr bape pon drpd rugi 179jd free2"..hoh..ya x ya..maka bgegasla aku ke balad nk membayar tiket emirates..

tiba2..ting tong tringat msg sorang kakak ni;"shuk nnt akak tlg awak kenselkn tiket awak ye..awk x jd balik kan?"..Allah..lupa..kol2 punya kol kakak tu skali~innal raqamul matlub mughlaq halian(the no u hv dial is now switch off)

ngaaaaaa...arghh x kira la g la jugok balad..

ak:xcuse me hs my fren come to cncl my ticket??
agen:cancel??no,ur name is available in our record..

phew..Allah..makasihhhhh..

ak:just give me few minutes i'll get my money(padahalnya kad bank dok dumah..ngahaha..saja la kata few minutes(ni jangkit ngan kaum _ _ _ _ la ni suka jnji minit2 padahal punya la lama)..)

n akhirnya..dptla tiket tu,Alhamdulillah..emirates airlines 18th june,5pm n kl-amman 8th july..yg penting emirates transit di dubai..hehe..


maka nek emirates la balik ni..hohoh..

stewardess dia pon pakai tudung gak..x macam flight balik thn lps..pakai skirt je..ceh..

x p la x kaler gold pon asal slamat pegi balik..amin..

kakedu,amek aku nnt..naya i x dak org sambut..

moral of da story,tobat x nk beli tiket dkt2 tyme xm n tlajak mahal..ada ka patut refund kurang 179jd..ceh..

p/s:azilsah,skiros suh sy jwb tag tu..x pa ka???

shuk89

Sunday, June 7, 2009

lembutkanla hatinya..

dr..tolongla dr..jgn buat exam 18hb..sianla aku nk balik 17hb ni..aaa

tiket harga asal 610jd..refund x dapat full..burn 179jd..rm895 tuu..baik aku wat beli camera baru..

kalo dr x tukar tarikh..kensella segala rancangan saya nk wat kalu balik..

p/s:Allahumma yassir wala tu3assir ya Razzaq..

shuk89

Saturday, June 6, 2009

3.47 pagi...

seksanye...mate aku xnak tido...dr hm tuah kate kalo mate xnak tido jangan pakse..huhuhu...aku pon tatau nak watpe ni...time2 macam ni la ingatan pada seseorang menjelma..membe aku cakap kalo kite ingat orang 2 orang 2 inagt kite..aku xrase die ingat aku pon...die kan lupe diri punye orang.nnasihat aku kat korang walao ada bf and gf ingat2la kat membe korang.jangan lupe daratan cam orang yang aku ngah ingat ni...cube pk ape die rase...cube duk tmpat die...die sunyi sangat.kite idop kat dunie ni kene jadi sorang yang rase kesusahan n kpahitan orang lain...jangan jadi hati batu....
anyway aku nak cite sket pasal lawatan aku p arkib ngare.sangat bes!!!cantik doh tempat die....
aku gerak dari cni kol 8.30...ngan bus skola.ramai gak la yang p....pnuh la bus 2...aku yakin orang yang ikot trip ni sume brjiwe mrdeka (ada kaitan ke)pape jela....sampai sane aku da tetanye2 xde bekpes ke..nasib baik ada..dala menyelerakan...heheh thanx arkib ngare...




then ada ceramah and grup binding....then kitorang lunch n p bilik pameran...cantik siotttt blik pameran...pasal Tun Hussein Onn....aku terpanau jap..hahhhaha...CANTIK!!!!


petang 2 lwat gak ar kitorang balik....smayang asar kat masjid kot...
walaopon penat tapi bes!
HIDUP MELAYU!!!

Monday, June 1, 2009

senaknya...




senaknyaa..bukan perut..hati..hati yg senak..

indahnyala kejadian TUHAN yg bernama hati ni..x wujud pon secara anatomy..tp ada..semua org tau..yakin ada hati..kalo hati,arabnya kibdah(anatomynya,liver..melayu pn panggil hati gak)..tp ini bukan kibdah..ini qalb..kalbu bahasa melayunya..hati bukan jantung..org sakit jantung ada IJN..sakit hati kalo g IJN kena sekeh ngan nurse dkt counter la..

btw,sume org tau ye hati tu apa..x payah merepek byk..

ada 2 keadaan saja dgn hati..sbb dia sentiasa penuh..x penah kosong..

1.penuh dgn cahaya iman
2.penuh dgn maksiat

cuma ada satu kes yg 50/50..selalu confuse kes ini dari Tuhan atau dr setan yg slalu nk heret org geng dgn dia..apalagi..soal hati yg femes~CINTA..

semua pon penah rasai ini rasanya..kalo x bertepuk dua tgn,tepuk sblh..terutamanya sama2 makhluk Tuhan ni..(bdk skola rendah pon sama..)

payah..payah nak dijaga..ada masa hati kebal..ada masa hati lagi lembik dari jeli..nak2 masa jauh dr Tuhan..

tp..jgn sentiasa menyerah..inila jihad org muda yg slalu dibuai perasaan..JIHAD HATI..JIHAD NAFSU!!!

jadi..ubat senak hati=KEMBALI PADA TUHAN..taqabbal ALLAHUMMA du3a ana..amin..


p/s:hmm sbnrnya aku yg tgh senak ati ni..luah pon senak hati x luah pon senak hati..sori la tulis sini..utk menguatkan aku..n mgkn menguatkan mu skali..nk ghoyak ko oghe malu..

shuk89

Saturday, May 30, 2009

once upon a tyme..

video

saja dibawakan khas untuk kakedu..hihihih..sbb mace padan la..encik nohara mace abah je..anak jate soghe..

mu??mace sinchan..hua3..anak sulung kn..hihihih..bak kata abah atas gamba mu tu "antara ...(aku x ingt).. & tanggungjawab" :)

aku??oo mestila himawari yg comel..akakaka..k2..saja jah upload..

Thursday, May 28, 2009

waaaaa...betapa hepinya bole masuk balik menyibuk..

yeay..baru buleh bukok mulla..ari tu aku semangat nk ltk gamba laksa penang aku wat sdr tp x leh masuk..hohoho..

hmm tatkala makcik itu sedang sibuk tertekan dengan sepenuh2 tekanan..aku pon ttekan jugok ni weh..exam mcm ketapi..final pulok tuh..

3.6-lab head n neck anatomy
6.6-oral histology
8.6-dental anatomy
9.6-oral physio & dental caries
11.6-head n neck anatomy
13.6-pathophysiology
15.6-microbiology
balik ni jadi enstein la aku..hohoho..

n yg penting 17.6 balik insyaAllah..aminnn..
p/s:kalu gere doOh..gi jah la handing kusi ko dia..mu beso kn pekong2 bare kalu babak zame2 mudo mulo..gi gocoh ko..gura2..kang mu gocoh sungguh gak..koho comel la dia..hihih..btw,jange mare2..x dak effect pon ko dia kalo mu marah dia..rilex2 sudeyh..
n last but not least..kalo tensi byk2 la doa..n dgn mengingati Allah saja hati bole jadi tenang..tahun ni score la lagi bagi dapat deanlist.. :)

sis,wish me luck..doa ko aku sokmo deh..aku pon doa ko mu..doa cepat kawen getek..duduk tensi ko - - -comel tu sokmo..saye ko rope sore jah la..deq kecik yg kopar itu..haha..


shuk89

Sunday, May 24, 2009

nape manusia mudah lupe??/

aku terkilan r ngan pangai sesetengah makhluk...nape mudah lupe bile ada orang lain kat dalam idop die??
pnah x die pk kesunyian yang membe die alami bile die da langsung tak nak amik tau pasal membe die 2 lagi??
korang janganla jadi kejam macam 2...kite kene ingat, membe adalah segale2nye...die yang ada time kite sedih...aku bukan nak suh die msg 24 jam cam dulu...aku xnak pon...aku pon xnak kene tuduh nak kaco bf orang...
tapi leh x dalam sehari 2 die bagi msg kat aku wish gudnite ke.2 pon aku da cukup hepi.skang ni air mate aku asyik berderai je.cmane aku nak lawan???
4 taun kot die ada ngan aku...aku lost tau x???
aku xmintak pon die paham...sape2,kalo kau mati nanti,korang bagila die bace blog ni...kalo die tebace ppon bagus jugak....especially tok kau aku dedicate ni!!!
dala...yang aku tau die da xde dalam idop aku...da mati!!!n aku,benci die!!!aku benci die!!!aku benci!!!!jangan nampakkan muke ko kat depan aku lg!

nape manusia mudah lupe??/

Saturday, May 23, 2009

huhuh..jangan gelak!

video

HUHUHU..aku tgk video nih cam nak pecah perottttt gelak

Friday, May 22, 2009

i will remember you

Eight years laterTime goes by fastGot my memoriesAnd they will lastI try to keep it simple 'cuz I hate goodbyesI try to keep it simple by telling myself thatI, I will remember youAnd all of the things that we've gone throughThere is so much I can sayBut words get in the way soWe're not together I will remember youI will remember youWe're a picture in my mindAnd when I wanna find you I just close my eyesYou'll never be that far from meSo don't say goodbye 'cuzYou'll never be that far from me I'm telling myself thatI, I will remember youAnd all of the things that we've gone throughThere is so much I can sayBut words get in the way soWe're not together I will remember youYou were there when I needed love andThank you, thank youI never told you how much that meantGod thank you, thank youI will remember youAnd all of the things that we've gone throughThere is so much I can sayBut words get in the way soI, I will remember youAnd all of the things that we've gone throughThere is so much I can sayBut words get in the way soWe're not together I will rememberWe're not togetherI will remember youI will remember you

Thursday, May 21, 2009

conversation 2 sahabat

jange gitu sha~ceqira: ni pon dio balik klateceqira: soh2 ar nok jupo nge tino 2...ceqira: sekso r jiwo aku tim.................ceqira: gapo aku nok wak ni tim..........ceqira: tlg.............ceqira: fawwaz_awna06 fatimah: mu kena lepaskan shafawwaz_awna06 fatimah: selagi mu oyak xlehfawwaz_awna06 fatimah: selagi tu mu rasa sekso giniceqira: aku xterdayo tau dok....ceqira: hatoi aku raso g2ceqira: aku nok lawe gano??ceqira: oyak la...........ceqira: *haticeqira: aku nok delete dio dari frenster.........BUZZ!!!fawwaz_awna06 fatimah: mu kena kuat jiwa mu fawwaz_awna06 fatimah: aku sekalo lafawwaz_awna06 fatimah: aku baco buku yg berkaitanfawwaz_awna06 fatimah: dop pun baco novel aku sukofawwaz_awna06 fatimah: lps tu bygkan aku jadi watak yg kecewa dale citp tuhfawwaz_awna06 fatimah: lps tu. aku jadi diri aku balikfawwaz_awna06 fatimah: 22 thn dah sha~fawwaz_awna06 fatimah: bapo tahun jah mu kenal diofawwaz_awna06 fatimah: jange sbb dia mu jadi lemah ginifawwaz_awna06 fatimah: ado ramai lagi ore hok saye mufawwaz_awna06 fatimah: hok meme tokse mu jadi lemah ginifawwaz_awna06 fatimah: kalu nok nangis fawwaz_awna06 fatimah: nangis la fawwaz_awna06 fatimah: dalam hati, doa, bia airmata tu jga mengilangkan dosa2 kecil kitaceqira: aku saye dio team....ceqira: ni buke skali aku sdih sebab dio..............ceqira: aku jus frust bakpo xdok plue tok aku jadi sumone special for him..............??fawwaz_awna06 fatimah: heehefawwaz_awna06 fatimah: sebab tu aku suh doa bia mu buleh jadi isteri dia slaluh~ceqira: aku knal dio since standard 2 team.....ceqira: isteri?ceqira: emmmfawwaz_awna06 fatimah: gapo lagi hok lebih speacial dr jadi isteri dia?ceqira: aku nok jadi bni dio....fawwaz_awna06 fatimah: heheheceqira: emmfawwaz_awna06 fatimah: maah la sha~ceqira: nok sangat2.....fawwaz_awna06 fatimah: aku suko mikir gini~ceqira: tapi teamceqira: xdoso ko aku doa g2....fawwaz_awna06 fatimah: buat gapo aku fruh nga lelaki melainkan aku nak dia jadi suami akufawwaz_awna06 fatimah: bakpo doso nyo?fawwaz_awna06 fatimah: sekurang2nya mu jujur nga perasae mufawwaz_awna06 fatimah: doa la banyok shafawwaz_awna06 fatimah: doa senjata mukminfawwaz_awna06 fatimah: gewe la selamo mano pon, fawwaz_awna06 fatimah: de Allah kato duo ore tak leh bersatufawwaz_awna06 fatimah: xgi mano sha~fawwaz_awna06 fatimah: sha mu jerik ko?ceqira: emmmceqira: dok team...ceqira: dun worry...ceqira: thanx.....ceqira: i jus need time...ceqira: tadi pon aku lalu kat tepat2 hok ado knange.ceqira: aku jadi sdih....ceqira: tapi 2 la...ceqira: xguno aku sdih ....

aiskrim pistachio,notes berterbangan,gallery cafe n satu petang yang berangin...aku dan dia....

tanggal berapa hari bulan pon aku x ingat kejadian yang membuatkan aku pilu..

pagi tadi mse aku break kelas arab,aku naik makn kat evoke cafe,cam biasela,setelah beralih selera dari hs cafe...bile aku lalu kdai aiskrim atas 2,aku teringat kenangan bersama seseorang...makcik yang jual aiskrim 2 still amkcik 2 lagi..kalo la die tau btape indahnye knangan aku kat kdai die 2.emmm..
.pade mulenye aku rase sdih,nak nangis,sume ada...tapi aku tabahkan hati...sekurang2nye aku ada kenangan yang indah....emmm..aiskrim pistachio...then bile kitorang makn eskem bsame2,satu adegan yang sangat aku malu adalah paper2 aku berterbangan akibat angin yang sangat kuat...thanx kat angin yang da terbangkan paper aku 2...then die bangun n kutip kertas2 aku...emmm,,,shweeeetttttt...

.pas2 aku da xleh tahan gelak...aku selalu gelabah2 comey depan die...hahahahaahha...(comey ke???)emmmm...then kitorang balik cam bese....aku xtau die ingat x...tapi bagi aku,ni knangan aku ngan die yang paling aku ingat....ni pon aju da sebak...sebab aku quite regret nape aku xleh nak cipte lagi banyak knangan...tapi xpela...2 pon aku da syukur...aku rase sampai sini je kot sebelum aku meraung dengan lagi kuat.....aku xbleh r....sory aku xdapat teruskan cite aku....

Tuesday, May 19, 2009

hari ni aku bangun dengan penuh semangat....yeah...semangat!!!!


uuuu....indahnye hari ni.npe bfore ni aku xterase pon....okay.i promise 2 myself,start from today,no more tears that will fall down running through my face.uhuk!ok...aku da leh triem sume yang tejadi...walaupon pahit sangat tok aku trime...tapi aku tau aku kuat....aku msti lawan sume ni.aim aku tok shortsem at least 3.8...yela..nak harapkan long sem cam susah sket r...

so aku nak workout on aku nye projek than stadi tok midterm btol2 n then wat the best la tok everything....aku kene ingat parent aku anta suh aku blaja rajin2....aku kene ingat 2....emmm...aku sebenanye klaparan tapi sebab kmalasan aku lagi tebal,aku putuskan tok makan petang je.ahaks!dala da tinggal tulang..adoiyai....k...

Shakirah,

ko kene semangat!!!yeah semanagt!!!!k la...aku ni bukan makhluk yang rajin sangat nak tulis panjang2 kat blog...

stakat ni jela.....salmmmmm




P/S:kiah

aku manoado tukar pasword...

xtukar.....


Monday, May 18, 2009

hatiku terluke....

aku xtau ape yang tjadi kat diri aku...
aku rase down sangat2 sampai xleh nak fokus stadi...
tapi aku tau aku xleh trus macam ni.biala die nak wat ape pon
aku trime....aku yakin disebalik kesedihan ni,tersembunyi satu rahsie yang aku sndiri pon xtau.aku yakin selepas mendung,mentari kan muncul.aku perlu kuat!aku perlu tabah!
ya Allah ya Tuhanku hanye kepada Engkau aku memohon pertolongan.
kuatkanlah hatiku..Aminnn..
kawan2...doakan sahabatmu ini....

Tuesday, May 12, 2009

hatiku penat....menunggu saat2 yang indah....


bila rasa cinta memburu diri kita,kita merasa bahagia,sungguh bahagia..

tapi apabila kita khilangan cinta,kita akan sedih.kerana cinta itu membawa satu kekuatan dalam diri kita.cinta boleh datang dari sesiapa..tapi bukankah kita mengidamkan seorang lelaki atau seorang wanita yang sangat mencintai kita yang sanggup menemani kita sampai akhir hayat kita dan akan menjemput kita di syurga nanti...itulah yang sering kita harapkan dari seseorang insan yang kita cintai...

tapi,terkadang cinta itu hanya wujud di satu hati sahaja...bahagiakah kita untuk mlayari cinta yang tiada jawabannya??cinta berlandaskan keimanan dapat dilayari tanpa cinta dunia...

tapi ingatlah cinta dunia tanpa taqwa kepada Allah yang satu,tidak akn kemane2(pesanan untuk diri sendiri dan sape saje yang sudi menjengah ruang luahan kasih saye ni)...

cinte itu kadang2 menyedihkan....tanpa ada jawapan yang pasti akan kutunggu insan yang akan membawaku kealamnye,dan yang sudi masuk kedalam jiwaku yang complicated ini...huhuuhu

Sunday, May 10, 2009

is this love??

i fall in love with him again and again...till when??
i do love him but nothig i can do...
is there a time dat will come only 4 us??only us...
im waiting 4 that...i love you...

me,zati n ratna sari kat pgg inner

baru dapat gambar ni...huhuhuhu...kenangan di satu malam....

Friday, May 8, 2009

nak balik nak balik nak balikkkkkk

::TO-DO-LIST::



ni yg x diangkakan..sbb lagi sadis dari no 1..the foremost reason y i wanna go home..meet my famili..huuu...




1.nak menabur wang ko tokey supermarket..haha..



2.nak jupo saeng2..



3.nak tgk tv..




4.nak blaja masak ngan ma..sian ko housemate make makane sama jah sepanjang thn..hoho..



5.nak rehat cukup2..x cukup tido sokmo sini..(kononnya..haha)



6.nak murajaah..


7.nak balik rumah ku di kemudi..


8.nak tanam bunga..hmm tanam pokok buah la pulok..



9.nak ajar ipe..nk pmr doh budak tuh..



10.nak tempah org jht baju raya..thn ni raya rrumah..insyaAllah..



11.nak wat balik adiah ko ma,abah,kakedu,n kecik..tahun ni adiah kecik hok mahal skali..hehehe..


esok last paper second exam..mengapakahhh..lambatnya nak final..nak balik..

shuk89

beautiful sakura


surrounded by love



saje gatal tangan nak letak....

dis pict is special for my mom birthday on 11may...i love her so much...

the hollowness

since last few days,me is not me..
dunnoe wat was i thinking about..
feel so lonely,bored,sumtimes anger,but dunnoe becos of wat..
my heart is missing sumbody that i thought i have lost him,but im not...
situations seems complicated and become worst when sumthing that need to be said n to be figured out is being left in silence..its dat becos im a coward??to face thee truth.emmm..nope,its jus becos i love him moe n dun want to hurt his heart at all...
i really hope that he will understand this on one fine day...i hope...
emmm...now..i jus want to focus on my study as i already got da project paper for my core coz and i promise to myself to give my best 4 it.not forget my arabic 6 too..
emmm..to lazy to write.dadaaa

Tuesday, May 5, 2009

hari yang memenatkan;(

emmm..hari ni hari 1st aku peg claz...
pagi aku masuk clas arab ngan ustaz Nordin..ustaz 2 bes sangat...dala ensem...
sampai kul 1,ready tok next claz,clas prag ngan doc Mala...
cam besela...p clas die ni macam2 aku ase cos die unexpected sket...tapi jauh disudut ati kau aku tau die sangat baik~~~harap2 sem ni bjalan ngan baik je...Amin...

Sunday, May 3, 2009

HIDUP INI CANTIK!

sedarlah yang hidup ini sangat indah..
berwarne warni..
mendala aku mepek ni...
emmm


xleh tido sebenanye..
nasib esok xde claz....


emmm

shakirah..
p masuk tido cpat..
hahahahha...



mengomel kat diri sendiri...

hidup ini penuh dengan dugaan...ini sume untuk menguji tahap kesabaan keimanan kite

emmm...sunyinye malam ni...aku soang je xtido lagi..
banyak sangat perkara yang mengganggu fikiran...
aku prlu tabah menghadapi segalanye..
akan kulawan kesepian ni walau die xkan pnah mengerti...
aku ingin die rasekan ketiadaan aku...
tapi bagaimane???
takpela..ma slalu pesan biala orang wat jahat kat kite..
kite jangan balas.jangan jadi bodoh cam mereka...
mereka akan sedar sume 2 nanti..
cume mase yang akan menentukannya....
aku perlu tabah,
aku perlu kuat untuk ma,abah n adik2 kesayanganku.
aku punyai mereka yang menyayangiku..
usah difikirkan mereka yang tidak pernah tau menghargaiku.
aku xtau ape yang aku kisah sangat.
n aku xtau adakah aku akan mengerti,tanpe mengharapkan die mengerti.....

mereka..yg meniti di kidung doaku..






ma:yah..x leh la malah2..buat molek sokmo..biar jadi contoh keluarga..
aku:ma doa ko oghe deh..jange malah..jange gatal..blaja biar masuk..
ma:ma doa sokmo ko anak2 ma..biar bjaya dunia akhirat..

abah:ghano prekso?bereh blaka?
aku:ok la alhamdulillah..buleh bla3..tapi x tinggi mana..ada jah saeng oghe buleh penuh..
abah:x apa..molek dah tu..

aku:weh,aku xm esok..doa ko aku..
kakedu:okies..chayok2..

ipe:yah,beli baju nike ko aku..
aku:hok aloh..aku beli sweater adidas mahal doh..bo mitok..
ipe:hola2..
aku:ok pe aku xm esok..mu ngaji sungguh nk pmr..

terima kasih kerna kalian aku gagahkn diri utk terus bjuang di rantau org ini..

Ya Allah..ampunkan dosa2 ku,ibu bapaku yg mmbsrkn aku dr kecil hingga dewasa,muslimin muslimat,mukminin mukminat,mujahidin mujahidat,akhi,ukhti..al ahyaai minhum wal amwat..

Allahumma ja3alna minannajihin fiddunya wal akhirah..

jauhkan kami dr api nerakaMu..tmptkn kami di kalangan hamba2 yg beriman n beramal soleh disisiMu..aminn..

shuk89